Skip to Content

Voedingsadviezen ter voorbereiding op een ingreep

In verband met de voorbereidingen voor jouw ingreep, ga je de dag voorafgaand aan de ingreep licht verteerbare voeding eten. Met deze folder geven we je enkele tips over licht verteerbare voeding. Je gebruikt ze eventueel als richtlijn.

  • Verdeel je voeding goed over de dag.
  • Neem de tijd om rustig te eten en goed te kauwen.

Je kunt dan het beste kiezen voor:

  • broodmaaltijd: wit of bruin brood, beschuit, knäckebröd, alle soorten smeersels, kaas, vleeswaren en zoet beleg
  • warme maaltijd: gekookte aardappelen, witte rijst, pasta, gekookte groente zoals worteltjes, erwten, sperziebonen, broccoli, mager vlees/vis
  • alle melkproducten zijn toegestaan
  • alle dranken zijn toegestaan.
  • rijp fruit zoals appel, peer, banaan, perzik, meloen

Vermijd grote, vetrijke en sterk gekruide maaltijden. Ook gefrituurde producten en gepaneerd of hard gebakken vlees zijn zwaarder verteerbaar. Vermijd grove vezelrijke producten zoals grof volkorenbrood, citrusfruit, druiven, verse ananas, champignons, grove rauwkost, koolsoorten, prei, ui, paprika, noten en zaden, pinda’s en peulvruchten.

Heb je nog vragen?

Aarzel dan niet en neem tijdens kantooruren contact op met de balie van Poliklinisch Preoperatief Onderzoek (PPO): 0413 – 40 13 60. We zijn te vinden op route 020.