Echografie injectie medicatie
Je behandelend arts heeft een echo-injectie met medicatie voor je aangevraagd. Het doel van deze behandeling is om het genezingsproces op gang te brengen en/of pijn te verminderen. De behandeling wordt uitgevoerd door een radioloog (gespecialiseerde arts) en/of een radiologisch laborant.
Hoe bereidt je jezelf voor?
Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig
Waar moet je jezelf melden?
Drie dagen voor je afspraak krijg je een sms van Bernhoven met een link. Via deze link meld je je digitaal aan voor je afspraak. Lukt het niet om jezelf thuis aan te melden? Meld je dan met je geldige legitimatiebewijs aan bij de aanmeldzuil in de centrale hal van Bernhoven, routenummer 001. Deze aanmeldzuil print voor jou een dagticket met jouw afspraak of afspraken.
Op het afgesproken tijdstip meld je jezelf bij de balie van de afdeling radiologie, routenummer 040.
Hoe verloopt het onderzoek?
Hoe lang duurt het onderzoek?
Het onderzoek duurt ongeveer 10 minuten.
Zij er risico's/bijwerkingen?
Als je eerder hebt gemerkt dat je overgevoelig bent voor medicijnen, geef dit dan door aan je behandelend arts en aan de laborant die je ophaalt voor de behandeling.
Houd er rekening mee dat de pijn na een paar uur weer kan terugkomen, soms heviger dan ervoor. Dit komt omdat het verdovingsmiddel maar een paar uur werkt, vergelijkbaar met een tandartsverdoving. De ontstekingsremmer begint pas na een paar dagen effect te hebben. Het kan dus zijn dat je de eerste week nog weinig verschil merkt en het gewenste resultaat pas later voelt.
Een veelvoorkomende bijwerking is een licht opgezet gezicht, soms met rode blosjes op de wangen. Dit verdwijnt meestal binnen 24 tot 48 uur. Als dat niet gebeurt, neem dan contact op met je huisarts.
Ben je diabetes patiënt?
Houd er rekening mee dat je glucosewaarden in de eerste week na de injectie (extra) verhoogd kunnen zijn. Dit duurt meestal maar een week en is in principe niet schadelijk. Als het nodig is, kan de dosering van insuline tijdelijk worden aangepast. Bespreek dit altijd met je arts als je hierover vragen hebt.
Wat gebeurt er na de behandeling?
Als je na de behandeling nog pijn hebt, kun je paracetamol gebruiken om de pijn te verlichten. Er zijn verder geen beperkingen na de behandeling, en je kunt je normale activiteiten voortzetten.
Van wie krijgt u de uitslag?
De uitslag is ook in te zien via het patiëntenportaal MijnBernhoven. Kijk voor meer informatie over MijnBernhoven op patientenportaal MijnBernhoven.
Heb je nog vragen?
Wanneer je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met de afdeling radiologie.
Telefoonnummer: 0413 - 40 19 62.