Skip to Content
15
juli
2024

Bernhoven vernieuwt elektronisch patiëntendossier en kiest voor HiX

Bernhoven stapt over naar een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD). Hiermee wil het ziekenhuis patiënten nog beter ondersteunen in hun behandeltraject en de keuzes die zij hierin maken. Ook biedt het nieuwe EPD meer mogelijkheden voor informatie-uitwisseling en samenwerking met zorgverleners in de regio. Afgelopen week ondertekende Bernhoven het contract met ChipSoft om het EPD HiX te implementeren. De vervanging is een grote operatie die ruim anderhalf jaar gaat duren. Naar verwachting zal het systeem in 2026 operationeel zijn.

Met dit nieuwe systeem vervangt Bernhoven niet alleen hun huidige elektronisch dossier en ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS), maar ook tientallen andere applicaties. In de tussentijd blijft het ziekenhuis werken met de huidige systemen.

De keuze voor HiX past bij de strategische koers die Bernhoven heeft ingezet: ‘Samen werken aan gezondheid’. Dit kan niet zonder goede samenwerking en communicatie met patiënten en zorgverleners.

“Bernhoven wil een organisatie zijn, waarin de gezondheid en behoeften van patiënten voorop staan. Waarbij we goed naar de patiënt kijken en met de patiënt bespreken wat de best mogelijke oplossing is. Dit doen we samen met andere zorgverleners in de regio, zodat we de juiste zorg ook zo dicht mogelijk bij onze patiënten kunnen leveren. HiX geeft ons nog meer mogelijkheden om patiënten te betrekken bij het behandelproces en hen te ondersteunen bij het maken van keuzes die bij hun situatie en wensen passen. Ook biedt het ons kansen om de samenwerking met zorgverleners in de regio uit te breiden en gemakkelijker te maken“, aldus Freek Korver, voorzitter raad van bestuur Bernhoven.

ChipSoft kijkt uit naar de samenwerking met Bernhoven. Hans Mulder, CEO bij ChipSoft: "Met HiX zorgen we ervoor dat alle zorgprofessionals optimaal ondersteund worden in hun werkprocessen. We zijn trots dat dit Brabantse ziekenhuis, als belangrijke schakel in de regio, de HiX-community komt versterken."

Deze pagina delen op