Samen voor een zo goed mogelijk leven
-
Een open gesprek en advies
Tijdens het spreekuur praten we met jou en je ouders over de klachten. Wat voel je precies? Wanneer zijn de klachten begonnen? Hoe beïnvloeden ze jouw dagelijks leven, zoals school, sporten of slapen? We willen je goed leren kennen. Niet alleen de klachten, maar ook hoe jij je voelt en hoe het thuis gaat. Soms doen we ook een lichamelijk onderzoek.
Tip: schrijf van tevoren jullie vragen op. Dat helpt om niets te vergeten. Gebruik bijvoorbeeld deze vragenhulp. Neem ook een overzicht mee van medicijnen die jij of je kind gebruikt.
-
Het OKKEJ-team
Tijdens het spreekuur spreek jij samen met je ouder(s) drie zorgverleners: een kinderarts, een psycholoog en een fysiotherapeut. Samen kijken we naar het hele plaatje.
De fysiotherapeut kijkt bijvoorbeeld naar houding, spieren en spanning in het lichaam. De psycholoog onderzoekt hoe jij je voelt, hoe je omgaat met emoties en wat er speelt op school of thuis. De kinderarts kijkt of aanvullend onderzoek nodig is.
We luisteren goed en nemen de tijd. Zo zorgen we ervoor dat jij je gezien en gehoord voelt, en jij als ouder ook.
-
Nazorg en begeleiding
Na het spreekuur bespreken we samen het behandelplan. Dat kan bijvoorbeeld fysiotherapie, psychologische begeleiding of leefstijladvies zijn. We kiezen samen wat het beste past bij jou en jouw situatie, of je nu zelf hulp krijgt, of ouder bent van een kind dat hulp krijgt.
Zo zorgen we ervoor dat de begeleiding echt bij je past.
Contact
& meer informatie
