Urologie
Tegenwoordig worden bijna alle nierstenen ‘endoscopisch’ geopereerd. Dat is met een kijkoperatie. Via je zij wordt een buisje in de nier gebracht. Met dit buisje vergruizen we de nierstenen en verwijderen we ze. Hierdoor hou je aan de operatie meestal geen grote littekens over. Lees meer in de folder 'Percutane niersteenverwijdering'
Ja, dat is normaal. Na een TUR-P-operatie maar ook na een open prostaatoperatie komen deze klachten voor. Na 6 tot 8 weken moet dit over zijn.
Deze klacht komt vaak voor. Ongeveer 5 dagen na de operatie kunt je dan het beste lang in bad gaan. De hechtingen lossen dan eerder op. Zo kan de ontsteking genezen.
De kans op deze complicaties is erg klein. Bij minder dan 4 van de 100 mannen komen deze klachten na de operatie voor.
Ja, zeker. De meeste vormen van urine-incontinentie zijn goed te behandelen. Dat kan met medicijnen, fysiotherapie of een operatie zijn.
Ga met deze klacht naar de huisarts. Die zal je zeker doorverwijzen naar de uroloog. Bloed in je urine is namelijk een klacht die verder onderzocht moet worden.
Ja, dat heeft zeker zin. Je kunt hiervoor naar de huisarts gaan. Of met een verwijzing van de huisarts naar een uroloog.
Nee, er is nog geen onderzoek waaruit blijkt dat een vasectomie te maken kan hebben met meer risico op prostaatkanker.